1 op 3 sites draait op WordPress

1 op 3 sites draait op WordPress

1 op 3 sites draait op WordPress

Doorheen de jaren kon het CMS zich in heel wat websites nestelen. Dertig procent van de tien miljoen populairste sites draait op WordPress. Nemen we de tien miljoen meest bezochte websites onder de loep, dan is zo’n dertig procent gemaakt met de opensource-webblogtool WordPress. Dat blijkt uit cijfers van analysebureau W3Techs, dat het gebruik van allerlei webtechnieken onderzoekt en bijhoudt. Het bedrijf deed deed voor zijn onderzoek beroep op Alexa.

WordPress is een zogenaamd content management system (CMS), een systeem waarmee je op een eenvoudige manier een website kan bouwen en onderhouden. Zo’n CMS beschikt over een controlepaneel waarop iemand eenvoudig de inhoud van de website kan beheren, zonder dat je daarvoor kennis nodig hebt van programmeertalen zoals Hypertext Markup Language (HTML) en Cascading Style Sheets (CSS). Vooral websites waarop vaak nieuwe content wordt toegevoegd is een CMS heel handig.

Uit de cijfers blijkt dat het gebruik van WordPress is gestegen, ook al is de stijging niet per se groot. Het CMS slaagde erin om doorheen de jaren gestaag te groeien. Het platform kende zijn geboorte in 2003. In 2015 haalde het systeem een aandeel van 25 procent; vandaag heeft het de barrière van dertig procent bereikt. Joomly en Drupal zijn de tweede en derde populairste webtools, met elk een aandeel van respectievelijk 3,1 en 2,2 procent. Magento, Shopify en Blogger vervolledigen de top vijf.

Bron: Smartbiz & W3Techs

CreaMedia-Team